Warning: Undefined variable $html in /home/4/o/ovrefossumgard/www/wp-content/themes/ofg/header.php on line 58
 

Rideskolen

Hester

Øvre Fossum gård har 13 ponnier og 16 hester som går i rideskolen. I tillegg er det oppstallet 17 privat eide hester på gården.

Ridekurs

Nedre grense for våre kurs er 6 år. Oppad er det ingen begrensning. Mange har faktisk lært å ri etter oppnådd pensjonsalder og har stor glede av ridningen. Rideskolens eldste elev er 74 år. Med andre ord; ridning er moro for hele familien. Du er aldri for gammel til å starte opp. Vi har et isolert ridehus på 20×60 meter, og undervisningen går i hovedsak her inne. I tillegg har vi en utebane som kan benyttes når været tillater det. Ponnikursene går også noe på tur i skogen som ligger rett i overkant av gården. Ridekursene våre går over et halvt år og det vil i løpet av hvert kurs være en tur og en til to teori timer. All ridning og ferdsel på gården skjer på eget ansvar, og ridehjelm og sko med hel på er påbudt på ridekursene.

Vektgrense:
Vi har en vektgrense på 90 kg i rideskolen på hest. Dette av hensyn til hestene.

Stelle/ridekurs ponni

Alder: 6 til 12 år
Alle våre elever må begynne på stelle/ridekurs, dersom de ikke har tilsvarende kurs eller kunnskap fra før av. Ved å pusse og stelle ponnien blir du vant med å være sammen med den, og du lærer litt om hvordan hesten reagerer i forskjellige situasjoner. I tillegg vil elevene lære om:

  • Hvordan oppføre seg i stallen
  • Ponnien sine kroppsdeler
  • Navn på utstyr
  • Hvordan sale opp ponnien
  • Hvordan leie/håndtere ponnien fra bakken

Etter åtte ganger med stellekurs begynner elevene å ri. Av utstyr må elevene ha hjelm og sko med hel på når de begynner å ri. Vi anbefaler også sikkerhetsvest.  Hjelmer lånes ut gratis.

Ridekurs Ponni

Alder: 6 til 12 år
Vi har ridekurs på ponni hver dag fra kl 16:00-20:00. Kursene går fra helt nybegynnerkurs til videregående-kurs for de som har ridd i mange år. For å oppnå best mulig undervisning prøver vi å holde nivået på kursene så jevnt som mulig.

Ridekurs Hest

Alder: 12 år og oppover
Vi har ridekurs på hest hver dag fra kl 16:00-21:00.

Kursene går fra helt nybegynnerkurs til videregående-kurs for de som har ridd i mange år. Vi har ridekurs både for ungdom og for voksne. For å oppnå best mulig undervisning prøver vi å holde nivået på kursene så jevnt som mulig.

Sprangkurs hest

Alder: 12 år og oppover.
Vi har egne sprang kurs tre ganger i uken. For å gå på disse kursene må man kunne trave og galoppere på egenhånd. Det er opp til ridelærerne å avgjøre om elevene har rideferdigheter til å gå på et av disse kursene. Sprang kursene våre er delt opp i tre nivåer utifra erfaring og ferdighet.


Øvre Fossum Gård © 2010 - hipportalen.no