Warning: Undefined variable $html in /home/4/o/ovrefossumgard/www/wp-content/themes/ofg/header.php on line 58
 

Sits og balanse kurs med Cathrine Guttormsen

Helgen 8.-10 september kan vi igjen ønske velkommen til Cathrine Guttormsen med et spennende kurs med mye påfyll av teori, analyse og trening både med og uten hest.

Skjev hest? Eller skjev rytter…

«Hesten min presser tilbake mot meg». «Hesten min hever nakken og slipper ryggen». «Hesten min bananer, går på to spor, trekker ikke opp, mister bakparten, går på fremparten», osv osv. Føles det kjent ut? Kan det komme fra hvordan rytter sitter og bruker sin egen kropp i salen? Svaret er ja. Så hvordan kan dette komme fra rytter? Og hva kan vi gjøre med det?

I dette kurset så ser vi på noen typiske bevegelsesstrategier i ryttere – altså hvordan rytter sitter og bruker egen kropp i salen, og hvilke konsekvenser disse strategiene kan få for ridningen. Hvis rytter feks svaier i korsryggen, eller lener seg tilbake, eller hvis rytter kollapser i front og krummer igjennom ryggen hva kan skje i hestekroppen da? Hva slags respons kan rytter få fra hesten i disse scenarioene? Og sist, men ikke minst hva kan rytter gjøre for å jobbe mot en bedre sits i en rekke av disse forskjellige scenarioer?

På torsdag så ser vi på teorien rundt dette. For dere som har vært på kurs med meg før så tar vi det et godt steg videre og ser mer på årsakssammenhenger. For de som ikke har vært på kurs med meg så repeterer vi det som trengs fra forrige kurs for å få grunnlaget for å gå videre. På fredag så ser vi på deltakerne og kartlegger de forskjellige deltakernes bevegelsesstrategier og kobler dette sammen med utfordringer i ridningen. På lørdagen så tar vi med oss det vi har sett på og lært på torsdag og fredag opp og begynner å jobbe med dette i salen. Håper dette faller i smak og frister folk til å komme på kurs :)

Torsdag kl 18:00-20:00 – Faglig gjennomgang av rytters anatomi og innvirkning på hesten, samt årsakssammenheng mellom rytter og hest
Fredag kl 18:-00-20:00 – Analyse av egen kropp og sits
Lørdag kl 08:00-14:00 -Ridning vi setter opp grupper på 3-4 ryttere

Pris: kr 1900,- for hele kurset
kr 500,- for kun teori på torsdag

Vi har også mulighet til å sette opp ekstra ridetimer på fredag fra kl 21 til de som ønsker dette til kr 500,- pr rytter

Høres dette spennende ut ta en titt på siden til Cathrine (www.smartequipage.no)

Kurset er for ryttere på alle nivåer. Det må minimum være 9 elever for å gjennomføre kurset

Øvre Fossum Gård © 2010 - hipportalen.no