Warning: Undefined variable $html in /home/4/o/ovrefossumgard/www/wp-content/themes/ofg/header.php on line 58
 

Gjenåpning av rideskolen

Håper alt står bra til med dere og vi gleder oss nå til å forsiktig åpne rideskolen igjen. Det er viktig at dere leser og forstår det som er skrevet her. For om du ikke følger de retningslinjene, får du ikke delta på ridetimen.

Etter oppdaterte regler og retningslinjer gitt av myndighetene torsdag 7. mai er det nå klart til at vi forsiktig kan begynne å gjenåpne rideskolen. Vi er fremdeles pålagt en del restriksjoner og smittevernstiltak som gjør at vi begynner med en delvis åpning av rideskolen, og med noen forbehold, i henhold til retningslinjer gitt for smittevern.

Det er viktig at vi klarer å gjennomføre timene i henhold til de retningslinjene og smittevernstiltakene vi er pålagt. Vi begynner derfor med halvparten av timene på hest i uke 20. I uke 21 rir den andre halvparten. Deretter er målet at alle kursene på hest gjennomføres ukentlig. Unntaket er terapiridnigen, da det ikke vil være mulig å overholde regler for smittevern. I uke 21 vil vi også øke med noen kurs på ponni. Når vi kommer så langt som til oppstart av kurs på ponni, så må alle ponniryttere ha med seg en voksen person som kan hjelpe til med å stille stigbøyler, stramme gjord og leie der dette er nødvendig.

Vi vil legge ut liste over oppstart av kurs etter hvert som vi får dette klart.

Stovner ridesenter vil fremdeles være stengt for besøkende, det er KUN rytteren som får komme inn i stallen og da KUN for å hente hest eller benytte toalettene. Opphold i ganger og i stallen er IKKE tillatt. Garderoben vil også være stengt, så dere som har skap her, må hente ut tingene deres på første ridetime og ta det med hjem.

All ridning vil foregå utendørs, så klær etter vær.

Retningslinjer for å delta:

  • Alle ryttere må komme rene, og i rene klær, og tidsnok.
  • Alle ryttere må ha hjelm, ridesko/ridestøvler og nyvaskede hansker.
  • Alle ryttere må være friske, symptomfrie og ikke i karantene.( ikke la rideabstinensen bestemme om dere kommer eller ikke!) Det er viktig at man ikke er en potensiell smittekilde. Vi anbefaler at dere laster ned «smittestopp»-appen slik at det kan spores smitte om nødvendig.
  • Alle ryttere må selv stille stigbøyler, stramme gjord og komme seg på hesten selv.

Hestene vil være ferdig pusset og salet til timene, slik at rytterne kan gå inn i stallen og hente sin hest rett ut. Ridelærer vil derfor dele ut hester på forhånd. Etter timen skal hesten leies tilbake inn på boksen, og rytter skal forlate ridesenteret. Alt utstyr må vaskes over mellom hver time. Dette må gjøres av rytteren, så det blir derfor noe mindre tid til ridning.

Oppsummering

Om noen av disse punktene ikke er innfridd, får du IKKE delta på ridetimen

  • Du må ha eget utstyr og rene hansker. Det er ikke mulig å låne hjelm
  • Du må komme tidsnok
  • Du må være frisk
  • Du må uten hjelp kunne stille stigbøyler, stramme gjord eller komme deg opp på hesten
  • Kurset skal være betalt
Øvre Fossum Gård © 2010 - hipportalen.no